„Cukrařinu dělám, protože je nejtěžší.“ Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí a cukrářem perfekcionistou

„Cukrařinu dělám, protože je nejtěžší.“ Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí a cukrářem perfekcionistou

Když mladý Vlado Rjasnyj poprvé ochutnal japonský dezert wagaši, propadl rychle celé japonské cukrařině. Od japonské cukrárny to podle něj bylo už jen kousek k té francouzské, které se rozhodl věnovat naplno. Dnes vyhrává cukrářské soutěže, díky Instagramu má práce nad hlavu a čerstvě po maturitě nastupuje na stáž do vyhlášené pražsko-italské cukrárny.
Vlado recepty moc nerozdává, ale o svůj vyhlášený medovník se podělil zde.
Proč současná cukrařina používá tolik zvláštních ztužovačů? Čím se liší staré receptury od novějších, kde živočišné suroviny jako vejce mohou klidně chybět? Kam vyjet na kurz sladké alchymie? Co Vlado nerad připravuje a jaký typ dezertů peče nejradši? Poslechněte si celou Šťávu.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *