Ve vlastní šťávě o francouzském cidru z Čech. „Chuťová výchova u nás se lepší,“ říká výrobce

Ve vlastní šťávě o francouzském cidru z Čech. „Chuťová výchova u nás se lepší,“ říká výrobce

Po vlně speciálních piv Česko objevuje anglický cider, francouzský cidre nebo po česku jabčák. Jelikož cidrový trend tu už nějakou chvíli máme, začaly tento alkohol prodávat i některé velkopivovary, ale jeho výroba je často na hony vzdálená originálu. Jaké jsou rozdíly mezi řemeslným cidrem a průmyslovým a jak dlouho takový nápoj zraje? O tom jsme se Ve vlastní šťávě bavili s Jáchymem Klimentem, výrobcem francouzského cidru ze Všenor.

Jak dosáhnout cidru, který bublá jako šampaňské? Proč někdy láhev s cidrem bouchne? A jak se vyrábí sladký cidre, který přitom neobsahuje dodaný cukr? Poslechněte si celou jablečnou Šťávu ze záznamu.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *