Ve Vlastní šťávě s Maškrtnicí: „Farmářské“, „selské“ a „domácí.“ Odkud je maso, které kupujeme?

Ve Vlastní šťávě s Maškrtnicí: „Farmářské“, „selské“ a „domácí.“ Odkud je maso, které kupujeme?

Masa spotřebováváme stále víc – jak se k tomu postavit, je jedna z věčných otázek dnešního konzumenta. Dá se zjistit, odkud bůček, kterým se spokojeně cpeme, pochází? Může žít zvíře spokojený život, i když je chované „na maso“? O tom, jak takové maso poznat, jsme mluvili s Michaelou Day, spolumajitelkou pražského biořeznictví, která se stala z právničky řeznicí. Ekologický chov považuje za nezbytnost, líbivá označení potravin jako „farmářské“ ale podle ní zákazníka jen matou.

O tom, jestli lze nechat vyzrát i drůbež, kam odjíždí místní hovězí, proč by měla být porážka pro zvíře co nejméně stresující, jestli se chovají krávy zvlášť na kůži a zvlášť na maso a jak se z anglického řezníka Paula Daye stal propagátor skvělého českého masa, si můžete poslechnout v záznamu celého pořadu (klik!).



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *