Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: KPZky jako alternativa k nákupu na trhu

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: KPZky jako alternativa k nákupu na trhu

Kvalitní potraviny, lokální přístup, kontakt s farmářem či ekologický přístup k pěstování jsou nejskloňovanějšími pojmy při výběru těch nejlepších zdrojů jídla. O tom, jestli a jaká existuje alternativa k obyčejnému nákupu, odběru bedýnek nebo v úplně opačném případě samopěstitelství, jsme mluvili s Aničkou Černou ze spolku Kokoza. Anna se věnuje propagaci komunitně podporovaného zemědělství a koordinaci jedné z pražských komunitních zahrad.

Kde se „kápézetky“ vzaly, podle čeho farmáři plánují úrodu, na kolik celosezónní příděl zeleniny přijde a nakolik můžeme jako členové jedné z KPZ skupin ovlivnit, co nám producenti vypěstují? Poslechněte si Ve vlastní šťávě z archivu nebo stáhněte jako podcast.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *