Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Supermarketová čokoláda lesy neviděla, jak vzniká ta pravá?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Supermarketová čokoláda lesy neviděla, jak vzniká ta pravá?

Ve sladké kuchyni se bez čokolády neobejde snad žádný cukrář. Když si chceme dopřát, sáhneme většinou po zvučných jménech belgické nebo švýcarské výroby, na trhu ale najdeme i zábavnější kousky. Malé čokoládovny vyrábí čokoládu způsobem bean2bar – tedy od bobu po tabulku čokolády – a nyní se objevují i v Česku. Se zakladatelem brněnské čokoládovny jsme si vyjasnili, co výběrovou tabulku (v Česku například Ajala, Jordis, Od bobu, Herůfek chocolate) od té z velkých fabrik odlišuje.

Jak se zpracovává čokoláda po upražení, co u ní mohou znamenat procenta a proč má někdy výběrová čokoláda hrubší strukturu? Je bílá čokoláda čokoládou? A čím to, že se řemeslné čokoládě začalo v Čechách a na Moravě dařit? Poslechněte si celou aktuální čokoládovou šťávu (klik).



1 thought on “Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Supermarketová čokoláda lesy neviděla, jak vzniká ta pravá?”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *