Ve vlastní šťávě: Vztahy mezi restauracemi a farmáři jsou velmi ceněná věc, tvrdí Jan Čulík

Ve vlastní šťávě: Vztahy mezi restauracemi a farmáři jsou velmi ceněná věc, tvrdí Jan Čulík

Na gastronomii v malých městech se stále nadává kvůli nudným jídlům, pomalému přejímání současných trendů a celkově mizerné úrovni. V jižních Čechách se to pokouší změnit Jan Čulík, který se rozhodl vylepšit úroveň táborských vináren. Později přidal i jídlo, pivní výčep a organizuje i gastrofestival, aby propojil místní výrobce i zpracovatele potravin.

Poslechněte si rozhovor s majitelem netradičního vinného baru, výčepu a organizátorem táborského gastrofestivalu Janem Čulíkem o tom, jak dělat vtipně gastro na malém městě.
Je jídlo z blízkých pastvin a polí drahé? Jak funguje záměr festivalu propojit místní restauratéry, chovatele a pěstitele? A co dát na talíř v zimě, když se v našem regionu živíme hlavně brambory a kořenovou zeleninou?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *