Ve vlastní šťávě: Na stáži je důležité nasát filozofii restaurace a tu se snažit přenést

Ve vlastní šťávě: Na stáži je důležité nasát filozofii restaurace a tu se snažit přenést

Skandinávský manifest je tu sice s námi už dlouho a v něm popisované principy objevíme snadno i ve vlastní hlavě, případně inspiraci najdeme ve starých kuchařských a etnografických knihách, ale přesto sever pořád gastronomii táhne. Není třeba jezdit až k polárnímu kruhu – stačí zajet do Kodaně, kde se to hyperlokálními bistry a restauracemi jen hemží. Právě to už potřetí udělala i Jana Bilíková, kuchařka, která má v popisu práce přinášet inspiraci.

Jaká byla pro Janu stáž za polárním kruhem? Co obsahuje dobře ochucené jídlo a jaká jídla Janu nejvíce oslovila? Co se naučila na stážích a jak dlouho obvykle trvají? Poslechněte si celý rozhovor.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *