Skip to content
Maškrtnica
  • Recepty
    • Vánoce
    • Chléb z kvasu
    • Chléb a pečivo z droždí
    • Pečivo z kvasu
    • Sladké pečivo z kvasu
    • Nekvašené pečení a další recepty
  • Články
  • Podcast
  • O mně
  • ZA PECÍ
  • Kurzy
    • ESHOP
    • Košík
    • Pokladna
    • Můj účet
    • INFO
  • Kontakt

ESHOP

  • Nařezávátko (na chleba)
    Nařezávátko (na chleba)
    200 Kč
    Čtěte více
  • instagram
  • twitter
  • facebook

maskrtnica

maskrtnica
Červen, jahody, reveň. Velká letní láska, co Červen, jahody, reveň. Velká letní láska, co vám budu povídat.
Chleba, kterým nepropadává máslo ani další o Chleba, kterým nepropadává máslo ani další obloha, je celý z celozrnné čerstvě namleté mouky a zároveň to není tuhá briketa? Není nijak složitý, jen to chce nechat pěkně narůst- popravdě, spíš je náročné ho nenechat překynout.

My ho s @cuketka na video natočili z červené pšenice, z té klasické bude stejně dobrý, jen hnědší. Ať se vám podaří a kdyby něco nebylo jasné, napište! Video vzniklo ve spolupráci s @electrolux.cz
Celý recept najdete na https://www.pecempecen.cz/chleb-z-celozrnne-psenice
Pizza, pinsa, pizza. Na oběd jsem pekla domácí Pizza, pinsa, pizza. Na oběd jsem pekla domácí s kurzisti, pak večer na mejdanu v cizí (skvělé) zahradní peci na dřevo asi 60 kousků a následující odpoledne už v Monopoli jen seděla a líně konzumovala místní pinsu. Náhodou ten víkend takhle hezky vyšel a vůbec se to nepřejedlo. 

Navíc těch stylů, kterými jsme se pak ještě následující týden prohryzali! Kdepak, na světě není jen jeden druh, ale co mají společné - byly skvěle prokvašené, prokynuté a pěkně zprudka upečené - sálání a žár dělá půlku kouzla.
Jo a - znáte vlastně pinsu?
Alles gute! Klasicky jsem málem nestihla vyfotit Alles gute! 
Klasicky jsem málem nestihla vyfotit střídu, ale ovládla jsem se uprostřed sousta.

#sourdough  #naturallyleavened  #baguette #focacciabread
Po letech jeden opravdu bien cuit. Chleba s uhlí Po letech jeden opravdu bien cuit.

Chleba s uhlím je teď trendy, ne? Detox a tak…. Stačí místo vypnutí přetočit na pyrolýzu. Nechat dojít 10 minut a barvička je jako lusk!
Ave, Říme! 4 roky latiny a o moc dál než k poz Ave, Říme! 4 roky latiny a o moc dál než k pozdravu jsem se nedostala. Tady ten mrtvý jazyk jistě osvěžím)

Máte svoje nej římské pekárno-cukrárno tipy? Budeme za ně rádi a vsadím se, že i další lidi taky! 
Bary a restaurace jsou taky super, ale s naší sebrankou je potřeba rychlost, takže spíš s sebou.

Štítky

bez lepku celozrnna mouka cesty chleba donuty droždí dýně electrolux hamelman igbreadclub inzerce italie koblihy kvas kvaskovy mazanec kvasovy chleb kvásek lievito madre mazanec z kvasu navod panettone paska pecemesparou pecempecen pece o kvas pizza podcast poslech preferment pšeničný kvas pšeničný kvásek radio wave recept sladke z kvasu sladky kvas sladké sourdough tonduv chlebanec uvahy vegan velikonoce Vánoce zito zpomalene kynuti špalda

Rubriky



Copyright © 2021 Maškrtnica, o logo se postarala Brunhilda