Recept nemůže být snadnější. Pokud chcete zářivě zelenou barvu, je třeba mixovat dlouho a dobrým mixérem, který nevytvoří jen těsto s plovoucími lístečky – já všechno hodím do nástavce na koktejly. Dobré jsou i druhý den, jako wrapy.
V aktuální době, kdy dojídáme mražené zásoby (někteří je vytváří) a ze země vykukují první lístečky, se hodí vědět, že použít můžete obojí – a mražený špenát smoothie mixér rozmixuje i zmrzlý. Medvědí česnek doporučuju kombinovat s méně výraznou zeleninou (a rozhodně pak vynechat sladkou náplň:)
Potřebovat budete:
400 g mléka (výběr je na vás)
2 vejce
1 lžíce oleje
2 špetky soli
200 g mouky (pšeničné hladké nebo napůl s celozrnnou)
několik hrstí zeleného lupení/100 g špenátu
Mixujte asi minutu-dvě a rovnou můžete smažit! U nás chutnají samotné, nasladko i slanostmi obložené. A pokud máte náhodou červenou řepu – obdobně si po zelených můžete připravit i růžové.
Vynikající nápad. Pro ty, kdo se stejně jako já vyhýbají hladké bílé mouce – když už máte vytažený mixér, zkuste místo mouky použít rozmixované vločky. Dala jsem ovesné bezlepkové napůl se žitnými.
Díky za tip! taky mixuju do palačinek, co zrovna přebývám i vařená lámanka nebo podobné věci jsou fajn.
Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom dva, takže celkem úspěch .
Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po
slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla
velmi dobře.
Super! Diky za komentar.