Instarecept: Zelené špenátové palačinky

Instarecept: Zelené špenátové palačinky

Recept nemůže být snadnější. Pokud chcete zářivě zelenou barvu, je třeba mixovat dlouho a dobrým mixérem, který nevytvoří jen těsto s plovoucími lístečky – já všechno hodím do nástavce na koktejly. Dobré jsou i druhý den, jako wrapy.
V aktuální době, kdy dojídáme mražené zásoby (někteří je vytváří) a ze země vykukují první lístečky, se hodí vědět, že použít můžete obojí – a mražený špenát smoothie mixér rozmixuje i zmrzlý. Medvědí česnek doporučuju kombinovat s méně výraznou zeleninou (a rozhodně pak vynechat sladkou náplň:)

Potřebovat budete:

400 g mléka (výběr je na vás)

2 vejce

1 lžíce oleje

2 špetky soli

200 g mouky (pšeničné hladké nebo napůl s celozrnnou)

několik hrstí zeleného lupení/100 g špenátu

Mixujte asi minutu-dvě a rovnou můžete smažit! U nás chutnají samotné, nasladko i slanostmi obložené. A pokud máte náhodou červenou řepu – obdobně si po zelených můžete připravit i růžové.



6 thoughts on “Instarecept: Zelené špenátové palačinky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *