Ve vlastní šťávě: Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová

Ve vlastní šťávě: Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová

Uplynulý rok byl pro gastronomii, podobně jako pro kulturu, spíš průšvihem. Přesto se našlo i pár světlých momentů, otvíraček a proměn, které nepříjemné pocity z něj trochu vyvažují. Spolu s gastronovinářkou Klárou Donathovou jsme mluvili o tom, co ji potěšilo, co se komu povedlo, a také o tom, co čekáme v roce 2021.

„Stala se spousta zajímavých věcí. Vznikly i nové podniky, dokonce i v době tvrdého lockdownu. Dům u Dvou cibulí v Drtince, Kro Coffee, které otevřelo snad včera – takže gastronomicky si myslím, že šlo o rok pro některé provozovatele náročný, smutný, ale ukázalo se, že se objevili i bojovníci, kteří naznačili, že se to dá dělat i za složitých podmínek… Největší radost mi udělalo to, že moje oblíbené podniky ustály rok 2020 se ctí,“ říká Klára Donathová.

Jaké další trendy si Klára Donathová přeje? Co ji v roce 2020 potěšilo nebo pobavilo? Proč je složité udělat fastfood, ze kterého vám není těžko? Poslechněte si celý rozhovor na stránkách radia Wave.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.