Ve vlastní šťávě: Chceme představit vietnamskou kuchyni na způsob českého knedlíku ve vajíčku – domáckou a plnou chutí, říkají majitelé bistra Nhà hai hành

Ve vlastní šťávě: Chceme představit vietnamskou kuchyni na způsob českého knedlíku ve vajíčku – domáckou a plnou chutí, říkají majitelé bistra Nhà hai hành

Vietnamských bister, vyhlášených velkou polévkou phô nebo nudlemi s rychle osmaženým masem bún bò nam bô, už jsou v Česku stovky a těší se velké oblibě. Co je známé trochu méně, je domácí vietnamská kuchyně se svým specifickým stylem stolování. Právě to se snaží v Praze představit restaurace Nhà hai hành neboli Dům u dvou cibulí, kterou vede šéfkuchař Tomáš Cibulka se svou ženou Phương Anh Trần.

Tomáš Cibulka pracoval šest let v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, kde se seznámil se svojí partnerkou Phương Anh Trần, jinak přezdívanou Tinni. „Díky Tinni a její rodině jsem nahlédnul do míst, kam se turista nepodívá – sám jsem ve Vietnamu zažil rodinné recepty tak, jak si je Vietnamci vaří a vymýšlí.“ S vietnamskou kuchyní se seznámil natolik dobře, že když společně začali přemýšlet nad vlastním podnikem, zvažovali právě rodinný vietnamský koncept.

Co má z pohledu kuchaře společného vaření v exkluzivní restauraci a malém bistru? Jak vysvětlit rodinný způsob vietnamského stolování zákazníkům v době krabiček a take-away? Lze být s exotickou kuchyní aspoň v něčem lokální? Poslechněte si celý rozhovor na stránkách radia Wave.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.