Ve vlastní šťávě: Majitelka veganské mikropekárny: Nejtěžší je napodobit recepty mojí mámy obsahující šest vajec

Ve vlastní šťávě: Majitelka veganské mikropekárny: Nejtěžší je napodobit recepty mojí mámy obsahující šest vajec

Ve vlastní šťávě jsme tentokrát mluvili s Marcelou Dulanskou, majitelkou malé veganské pekárny. Řešili jsme, proč a jaké zvolila místo pro svůj speciální podnik, jak začínala bez své provozovny i jaké jsou nevýhody sdílených kuchyní.

Marcela Dulanská byla už před otevřením svého bistra dlouholetá přesvědčená vegetariánka, ale pekla a vařila v podnicích se standardní nabídkou. Protože jí to nestačilo, posléze se pustila do pečení na vlastní pěst. „Snažila jsem se už ve svém vinohradském působišti do receptů přidávat co nejméně živočišných produktů a ono to fungovalo, takže proč to nezkusit předat světu dál? Šlo mi o to, aby i člověk, který je zvyklý na koláče plné mléka, másla a vajíček, nepoznal rozdíl mezi mým produktem a tím klasickým.“ A tak začala hledat místo pro menší bistro s vlastní kuchyní, což se po roce povedlo – na Žižkově, kde sídlí dodnes.

Proč (ne)péct ve sdílené kuchyni? V čem jsou stálí odběratelé výhodnější než zákazníci z okolí? A co Marcela říká na názvy jídel, jako jsou „míchaná vajíčka“ po vegansku? Poslechněte si celý díl na rádiu Wave nebo zde.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *