Instarecept: Zelené špenátové palačinky

Recept nemůže být snadnější. Pokud chcete zářivě zelenou barvu, je třeba mixovat dlouho a dobrým mixérem, který nevytvoří jen těsto s plovoucími lístečky – já všechno hodím do nástavce na koktejly. Dobré jsou i druhý den, jako wrapy.
V aktuální době, kdy dojídáme mražené zásoby (někteří je vytváří) a ze země vykukují první lístečky, se hodí vědět, že použít můžete obojí – a mražený špenát smoothie mixér rozmixuje i zmrzlý. Medvědí česnek doporučuju kombinovat s méně výraznou zeleninou (a rozhodně pak vynechat sladkou náplň:)

Potřebovat budete:

400 g mléka (výběr je na vás)

2 vejce

1 lžíce oleje

2 špetky soli

200 g mouky (pšeničné hladké nebo napůl s celozrnnou)

několik hrstí zeleného lupení/100 g špenátu

Mixujte asi minutu-dvě a rovnou můžete smažit! U nás chutnají samotné, nasladko i slanostmi obložené. A pokud máte náhodou červenou řepu – obdobně si po zelených můžete připravit i růžové.

6 názorů na “Instarecept: Zelené špenátové palačinky”

  1. Vynikající nápad. Pro ty, kdo se stejně jako já vyhýbají hladké bílé mouce – když už máte vytažený mixér, zkuste místo mouky použít rozmixované vločky. Dala jsem ovesné bezlepkové napůl se žitnými.

    1. Díky za tip! taky mixuju do palačinek, co zrovna přebývám i vařená lámanka nebo podobné věci jsou fajn.

  2. Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom dva, takže celkem úspěch .

    Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po
    slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla
    velmi dobře.

  3. Pingback: Slepice na paprice – Maškrtnica

  4. Pingback: 3 týdny bez nákupů? Objevíte klíčení, kvašení a využijete každou slupku. – Maškrtnica

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru