Ve vlastní šťávě: Moderní česká kuchyně je vyprázdněný pojem, říká šéfkuchař Martin Makovička

Ve vlastní šťávě: Moderní česká kuchyně je vyprázdněný pojem, říká šéfkuchař Martin Makovička

Moderní českou kuchyní a novým přístupem k ní se zaklínají nové podniky, které nechtějí ustrnout v retro haoataetovkách, ale zároveň chtějí alespoň nějakým způsobem zůstat spojené s lokální tradicí. Spolu s Martinem Makovič akou a Petrem Flekem z pražské restaurace Vallmo jsme mluvili o tom, proč tento pojem nepovažují za šťastný, i o surovinách, které v Česku umíme skvěle.

Příběh restaurace Vallmo v pražském Podskalí započal setkáním jejich majitelů v podniku Brasileiro, kde se potkali Petr a Martin v rolích číšníka a kuchaře. Po letech si začali spolu s třetím investorem plánovat společný projekt – ze kterého nakonec sešlo.
Jaké jídlo nebo surovina hosty překvapily? Na jaké suroviny jsou ve Vallmu hrdí? A jak přicházejí k inspiraci na nová jídla? Poslechněte si celý rozhovor.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.