Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?

Doby, kdy kopeček zmrzliny stával pět korun a prodavači ho otírali tak dlouho, až měl v sobě prohlubeň, snad konečně minuly. Zmrzlina se dnes často nabírá cukrářskou špachtlí, pistáciová dostala nudnou, o něco šedivější barvu, ale podle zmrzlinářů je to dobré znamení. O tom, jak poznat i vyrobit poctivou zmrzlinu a kdy z ní máte beton, jsme si povídali s pražským zmrzlinářem Honzou Hochsteigerem z Créme de la Créme.

Jakou nejzvláštnější zmrzlinu Hochsteiger vyrobil? Co způsobuje její vláčnost a „táhlost“? Proč se zmrzlina nevyrábí z českých oříšků? Jaké etapy má zmrzlinová výroba? A proč hodně našlehaná zmrzlina nechutná dobře? Poslechněte si celou Šťávu a zjistíte to.


Related Posts

Co teď děláš?

Co teď děláš?

Nejčastější otázky, které dostávám, naštěstí zatím nejsou ty osobní („Kdy bude mít Žofka sourozence“ už zaznělo mnohokrát, ale přeci jen jsou až v závěsu za jinou oblastí…), ale pracovní. Kde mám pekárnu, kde se dá objednat moje pečivo, kdy bude další recept, co celé dny […]

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.