Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Ve městech i na polích je spousta jídla, stačí ho sklidit

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Ve městech i na polích je spousta jídla, stačí ho sklidit

Chybí vám kontakt s půdou a cítíte odcizení od ovoce a zeleniny, kterou jíte? Pěstovat pár rajčat na parapetu činžáku je sice příjemné, ale nedostatečné, proto je nejlepší vyrazit na nejbližší pole nebo se porozhlédnout v blízkém parku. Spolu se Zuzanou Štěpničkovou z organizace Zachraň jídlo jsme řešili, kde sklidit zelovo, když člověk nemá vlastní zahradu, a proč tolik plodin zůstává na polích nesklizených.

Celý díl si můžete poslechnout zde.


Related Posts

Co teď děláš?

Co teď děláš?

Nejčastější otázky, které dostávám, naštěstí zatím nejsou ty osobní („Kdy bude mít Žofka sourozence“ už zaznělo mnohokrát, ale přeci jen jsou až v závěsu za jinou oblastí…), ale pracovní. Kde mám pekárnu, kde se dá objednat moje pečivo, kdy bude další recept, co celé dny […]

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *