Ve vlastní šťávě: Vařit z lesa, na ohni a vytvořit každou součást jídla sám jsou ty nejlepší možnosti, říkají kuchaři z projektu ZE MĚ

Ve vlastní šťávě: Vařit z lesa, na ohni a vytvořit každou součást jídla sám jsou ty nejlepší možnosti, říkají kuchaři z projektu ZE MĚ

Vaření na ohni a z plodů lesa získává na popularitě nejen u skautů a ve skandinávských restauracích. Své o tom ví i uskupení kuchařů z několika pražských restaurací nazvané ZE MĚ projekt. Na svých pop-upech bourají celé kusy zvěřiny a vytvářejí z nich neotřelé kombinace ve spojení s divokými bylinami, vlastnoručně upečeným chlebem i dlouhá léta fermentovanými omáčkami.

Členy projektu jsou kuchaři Vojta Nemrava, Petr Žídek, pekař Tomáš Urban a kuchař i myslivec Jiří Voráč. Právě díky Jiřímu mají kuchaři o něco snazší přístup ke zvěřině, která bývá jinak trochu opomíjena, ačkoli jde o maso zpracované jakýmikoli zásahy zvenčí naprosto minimálně, tedy maximálně welfare. Celý podcast si můžete poslechnout na stránkách radia Wave.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.