Cooo?! Colomba Pasquale přece! Všechno dobře dopadlo, nafoukly se krásně a nikam neuletěly ani nespadly. Propříště si musím prosladit pomeračovou kůru sama, a dát jí tam ještě víc, bylo to moc dobré. A ještě se porozhlédnu v Botteze (skloňuju to jako jména Olga nebo Helga, vypadá to zajímavě) , jestli tam holubice vůbec mají a jestli ano, která by asi vyhrála?
Takže příště:
Víc kandované kůry a víc vanilky. Určitě nezapomenout upéct. Oproti Panettone tohle není tak těžké a máslové (ale pořád to je 200 gramů másla a šest žloutků na půkila mouky, jsou to blázni), naopak: vzdušné (ptáci mají lehkou kostru, víme?), nepřeslazené a voňavé, těším se na opakování. Určitě budou dobře chutnat i po Velikonocích, tak následujte instrukce zde. A tipuju, že to bude dobré i v nějakém příčetnějším tvaru.
Krásné Velikonoce!
Jojo, s kváskem se užije, já te´d pod vlivem Farfally mám založený dokonce tři kvásky – obyč žitnej na chleba, bílo-špaldovej na rohlíky, pletýnky apod. a čistě bílej na sladký pečení. Farfalla dokáže krásně lidi doblnout 🙂
Akorát já ty svoje tři potvory musím krmit vždycky, když u toho není manžel, jinak bych měla si rozvod na krku …
Ta vypadá tááááák úžasně! Jen sedím a slintám a přemýšlím, že mě maminka zabije, až si budu chtít zakládat kvásek 😀
Za-lož, za-lož! Kdyžtak může přespat u mě, kdyby ho chtěla maminka vyhodit;) je s tím strašnej kopec srandy. Jakože strašnej, muhehe.
V Botteze nevím, ale ve WFMB holubice mají, ale pěkně zabalené, ani pírko nevykukuje.
Tak jo je skvělý, že briošky taky vyšly:) Přesně k tomuhle ten kvásek má být. Hlavně že sis z toho něco odnesla, recept nerecept, naučit se novou „techniku“ je důležité;)
Jéžiš, vypadají skvěle! já nakonec z toho bílého kvásku udělala fakt úžasné sladké brioško-bagetky a už teď vím, že si brzy založím další bílý kvásek, protože byl opravdu skvělý! A holubici určitě uholubím, Velikonoce nevelikonoce 🙂
jsi správný blázen, Farfallo!