Všechno dobře dopadlo, spadlo na ně čerpadlo.

Všechno dobře dopadlo, spadlo na ně čerpadlo.

Cooo?! Colomba Pasquale přece! Všechno dobře dopadlo, nafoukly se krásně a nikam neuletěly ani nespadly. Propříště si musím prosladit pomeračovou kůru sama, a dát jí tam ještě víc, bylo to moc dobré. A ještě se porozhlédnu v Botteze (skloňuju to jako jména Olga nebo Helga, vypadá to zajímavě) , jestli tam holubice vůbec mají a jestli ano, která by asi vyhrála?

Takže příště:

Víc kandované kůry a víc vanilky. Určitě nezapomenout upéct. Oproti Panettone tohle není tak těžké a máslové (ale pořád to je 200 gramů másla a šest žloutků na půkila mouky, jsou to blázni), naopak: vzdušné (ptáci mají lehkou kostru, víme?), nepřeslazené a voňavé, těším se na opakování. Určitě budou dobře chutnat i po Velikonocích, tak následujte instrukce zde. A tipuju, že to bude dobré i v nějakém příčetnějším tvaru.

Krásné Velikonoce!

 


Related Posts

Celozrnný žitný chleba pro všechny

Celozrnný žitný chleba pro všechny

  Žitný chleba pro všechny! Pro ty, které bolí ruční zadělávání. Pro ty, kteří se bojí vařit celá zrna, protože neví, jestli odhadnou tu správnou konzistenci „al dente“ a následnou hustotu těsta. Pro ty, kteří neumí nebo se jim nechce stáčet a překládat. Pro ty, […]

Jak na první domácí chleba

Jak na první domácí chleba

  Kde sehnat ošatku? Kdo mi dá kvásek? Co použít místo ošatky? Jak často krmit? Jak se peče kváskový chléb? A jde upéct kváskové housky? Na Pečempecen.cz a hlavně na facebookové stránce tohoto rozmilého komunitního projektu se po publikování článku na idnes.cz s podobnými otázkami roztrhl […]



7 thoughts on “Všechno dobře dopadlo, spadlo na ně čerpadlo.”

  • Jojo, s kváskem se užije, já te´d pod vlivem Farfally mám založený dokonce tři kvásky – obyč žitnej na chleba, bílo-špaldovej na rohlíky, pletýnky apod. a čistě bílej na sladký pečení. Farfalla dokáže krásně lidi doblnout 🙂
    Akorát já ty svoje tři potvory musím krmit vždycky, když u toho není manžel, jinak bych měla si rozvod na krku …

  • Ta vypadá tááááák úžasně! Jen sedím a slintám a přemýšlím, že mě maminka zabije, až si budu chtít zakládat kvásek 😀

    • Za-lož, za-lož! Kdyžtak může přespat u mě, kdyby ho chtěla maminka vyhodit;) je s tím strašnej kopec srandy. Jakože strašnej, muhehe.

  • Tak jo je skvělý, že briošky taky vyšly:) Přesně k tomuhle ten kvásek má být. Hlavně že sis z toho něco odnesla, recept nerecept, naučit se novou „techniku“ je důležité;)

  • Jéžiš, vypadají skvěle! já nakonec z toho bílého kvásku udělala fakt úžasné sladké brioško-bagetky a už teď vím, že si brzy založím další bílý kvásek, protože byl opravdu skvělý! A holubici určitě uholubím, Velikonoce nevelikonoce 🙂
    jsi správný blázen, Farfallo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *