VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ: Jednou z největších gastronomických specialit v muslimském světě je půst, říká profesor Zubaida

VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ: Jednou z největších gastronomických specialit v muslimském světě je půst, říká profesor Zubaida

Odkud pochází kebab nebo baklava a jak má vlastně správný kebab vypadat? V rámci Festivalu arabské kultury jsme s profesorem Samim Zubaidou řešili nejen historická období, která určovala zásadní pokrmy blízkovýchodních zemí, ale také to, čím se odlišuje katolický půst od ramadánu a co považuje za typická jídla blízkovýchodních kuchyní .

Co říká Korán o konzumaci alkoholu? Jak se podle profesora Zubaidy liší židovská a muslimská kuchyně v rámci jedné oblasti? A co jsou typická ramadánová jídla? A jak se připravuje jeho oblíbený salát mohammara? Poslechněte si celý díl.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *