Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Jak se dělá kávový čaj? A proč má prodej cascary stopku?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Jak se dělá kávový čaj? A proč má prodej cascary stopku?

Pokud jste ještě o cascaře neslyšeli, máte na nějakou dobu pravděpodobně poslední možnost ji sehnat a ochutnat. Prodej sušených slupek kávových třešní se má teď na nějakou dobu zastavit. Jak se speciální kávový nápoj získává a proč má jeho prodej v Čechách namále, jsme probírali s Jakubem Hartlem, který má na starosti výběr kávy v La Bohème Café.
Dostaneme z kávy kromě cascary ještě jiné, podobně netradičně využitelné suroviny? Co všechno se z cascary začalo vyrábět, než se zjistilo, že je zakázaná? A kde se bere typické kávové aroma, najdeme ho i v zelených zrnkách? Co obnáší práce kvalitáře v pražírně? Poslechněte si celou Šťávu, nejlépe s hrnkem kávy v ruce.


Related Posts

Co teď děláš?

Co teď děláš?

Nejčastější otázky, které dostávám, naštěstí zatím nejsou ty osobní („Kdy bude mít Žofka sourozence“ už zaznělo mnohokrát, ale přeci jen jsou až v závěsu za jinou oblastí…), ale pracovní. Kde mám pekárnu, kde se dá objednat moje pečivo, kdy bude další recept, co celé dny […]

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.