Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Co se stane, když se dostanete do michelinské restaurace v NYC

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Co se stane, když se dostanete do michelinské restaurace v NYC

Mnozí foodies touží zkusit štěstí v gastro byznysu, otevřít si malé bistro nebo aspoň nahlédnout pod poklice michelinským kuchařům. Co se stane, když se to povede a kuchařka s dvouletým absolventským diplomem odjede na zkušenou do zahraničí? O tom, že překvapivě není tak složité dostat se do nejlepších restaurací na světě, jako v nich vydržet, nám vyprávěla Bára Šimůnková, která si během roku a půl v New Yorku vyzkoušela práci ve třech michelinských podnicích.
Jaký je rozdíl mezi stáží a opravdovou prací v kuchyni? Jak se lišila práce v tříhvězdičkové Le Bernardin, vyhlášené a stejně oceněné Per Se a jediné korejské restauraci na světě se dvěma michelinskými hvězdičkami, v Jungsiku? Kde si podkopávali nohy, kde byl největší armádní dril? Proč neusilovat o Michelina, kdy přichází frustrace a vyhoření a jakou dovolenou se Bára regeneruje? Poslechněte si celý rozhovor s Barborou Šimůnkovou.


Related Posts

Co teď děláš?

Co teď děláš?

Nejčastější otázky, které dostávám, naštěstí zatím nejsou ty osobní („Kdy bude mít Žofka sourozence“ už zaznělo mnohokrát, ale přeci jen jsou až v závěsu za jinou oblastí…), ale pracovní. Kde mám pekárnu, kde se dá objednat moje pečivo, kdy bude další recept, co celé dny […]

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *