Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Máslo utluče chuť ovoce. I francouzská cukrařina jde dělat vegansky

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Máslo utluče chuť ovoce. I francouzská cukrařina jde dělat vegansky

Petra Stahlová se na kurzu nedaleko francouzského Lyonu naučila klasické francouzské cukrařině, poté vedla své zakázkové cukrářství a oblíbené kurzy konzervativního pečení plného másla, smetany a žloutků. Většinu života byla vegetariánkou, mléko a vejce vynechávala spíše ze zdravotních důvodů. Minulý rok se stala vegankou, másla se už nedotkne ani ona, ani její žáci – a Petřiny dezerty vypadají překvapivě stále stejně dobře jako předtím.

Poslechněte si rozhovor s cukrářkou Petrou Stahlovou o tom, jak a proč se z obdivovatelky másla a francouzské sladké tradice stane veganský profík (klik).


Related Posts

Co teď děláš?

Co teď děláš?

Nejčastější otázky, které dostávám, naštěstí zatím nejsou ty osobní („Kdy bude mít Žofka sourozence“ už zaznělo mnohokrát, ale přeci jen jsou až v závěsu za jinou oblastí…), ale pracovní. Kde mám pekárnu, kde se dá objednat moje pečivo, kdy bude další recept, co celé dny […]

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Vietnamské závitky a pho už zná každý, co bude dál?

Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. […]



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.