Chvíli to vypadalo, že z Česka se stane jedna velká pizzerie, ale nakonec pizzu a pastu naředily jiné speciality. Vietnamský vývar pho a nudle s grilovaným masem a kupou bylinek se staly tak oblíbenými, že je dnes bistro Hanoi nebo Saigon skoro na každém rohu. O tom, proč tomu tak je a co bude s vietnamskou kuchyní dál, jsme se bavili s gastronovinářkou Petrou Tajovský Pospěchovou a majitelem vietnamské bageterie banh-mi-ba Hungem Le.
Proč se ta paní jmenuje Tajovský a ne Tajovská? 🙁 To je mi tedy záhadou.
Dobry den, protoze tak je to, kdyz si nechavate svoje rodne prijmeni a chcete prijmout i manzelovo. Nove se obvykle nechava v puvodnim zneni a udava jako prvni, puvodni jako druhe a -ova. Takze Petra Tajovsky Pospechova nebo Maruska Manzel Tatkova:) Pravni uprava zde.