KNIHA

 

SUPER TRAMP BOOK MAŠKRTNICA

Kniha zní hodně seriózně, když mluvím o naší malé knížce. Jaké „naší“? Kde se najednou vzala?
Většina z vás asi ví, že po návratu z našich cest po USA jsem se nevrátila ke smažení, ale zabloudila do kavárny Super Tramp Coffee a oddávala se řízenému lenošení. Občas jsem si k tomu kafi i něco upekla a že nejsme skoupí, o sladkosti jsem se dělili i na prodejním pultu.

Když dorůstala ŽofA v bříše do obrovských rozměrů, rozhodli jsme se, že se podělíme i o ty recepty. Znáte to, byly skoro Vánoce, to člověk pořád přemýšlí, co by vymyslel za dárek. A že se nás pořád někdo ptal tu na sušenky, jindy na šneky, obláčky… Dali jsme dohromady stálou část kavárenského sortimentu a s Johanou Pošovou všechny naše výtvory nainstalovali a vyfotili. Nejde tedy o chlebovou „pekařku“.
Najdete v ní sladkosti, slanosti, tři chleby a několik bonusů, všechno stokrát ozkoušené.
Uf, vypadá to, že ty svátky stihneme! Je ohromná úleva vědět, že teď už na všetečné dotazy stačí odpovědět: „Pořiďte si naši knížku a nalistujte stranu XYZ“.

Pevně doufáme, že se vám naše malá kuchařka bude líbit! Dali jsme si záležet. Za chvíli jsou zase Vánoce a malá kuchařka se narodí.

Vychází 15. prosince, předobjednat si ji můžete už teď a tady.

Co přesně v kuchařce najdete? To pěkně shrnula Lucie, majitelka kavárny.

Voňavá skořicová pulla a rumový obláček, který vrací do hry. Chléb přísný kváskový žitný, špaldovo – pšeničný a kefírová brioška k snídani s čím chcete. Focaccia plná bublin a tak dál. Cannoli, ale ty jen když vyslovíte „buongiorno“ jako Brad Pitt. Kukuřičné makovky a malinové brownies bez zlého lepku, obří šátečky na obří slaný i sladký hlad. New wave kokosky a laskonky, však víte, když na vás ostatní zapomněli. Čokokošíčky a když už jsme u toho, tak také taštičky. V nich ořechy, zvenčí hřebíčkový cukr. Cookies, aby ne, hned tři verze. Slané čokoládové z rýžové mouky, lískooříškové z pohankové a špaldové s pekanem. Krekry s parmazánem anebo lněné s růžovou solí. Jako bonus dort a, to se dalo čekat, koblihy! Na začátku pár zlatých rad a v závěru doplňkové návody, abyste netápali, když v receptu potřebujete vlastní kandovanou kůru z citrusů, zářivou šťavnatou polevu, čokoládovou ganache, džem z černého rybízu či marmeládu z karamelizované cibule.

Texty a recepty Juliana Fischerová Maškrtnica
Foto Johana Pošová


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *