Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?

Doby, kdy kopeček zmrzliny stával pět korun a prodavači ho otírali tak dlouho, až měl v sobě prohlubeň, snad konečně minuly. Zmrzlina se dnes často nabírá cukrářskou špachtlí, pistáciová dostala nudnou, o něco šedivější barvu, ale podle zmrzlinářů je to dobré znamení. O tom, jak poznat i vyrobit poctivou zmrzlinu a kdy z ní máte beton, jsme si povídali s pražským zmrzlinářem Honzou Hochsteigerem z Créme de la Créme.

Jakou nejzvláštnější zmrzlinu Hochsteiger vyrobil? Co způsobuje její vláčnost a „táhlost“? Proč se zmrzlina nevyrábí z českých oříšků? Jaké etapy má zmrzlinová výroba? A proč hodně našlehaná zmrzlina nechutná dobře? Poslechněte si celou Šťávu a zjistíte to.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *