Soutěž o troubu PlusSteam: Upečte pro někoho!

Rádi pečete, ale trápí vás zákeřná plynová trouba? Máte plné zuby manipulace s rozpáleným hrncem, lokty opařené párou a nebo prostě chcete vylepšit vaše pečicí umění?
Metod, jak zapařit troubu, potažmo chleba, je víc. Babičkovský plecháček s vodou (nefunguje jako šoková terapie do začátku, která je tak potřebná pro prvotní výskok lesklého bochníku), rozpálený plech, na který vodu lijete (někdy i přes lávové kameny a řetězy v něm, aby se voda odpařila rychleji), ledové kostky, optimálně zvolená nádoba s poklicí, kterou si chléb zadýchá… Ale občas by člověk bral i snazší řešení.
Pro chleba, podobně jako pro další kynuté pečivo je správná vlhkost v troubě při pečení i kynutí velmi důležitá věc, a tak mi přišlo fajn přijmout nabídku na spolupráci s firmou Electrolux. V rámci projektu Upečte pro někoho totiž můžete vyhrát supermoderní parní troubu, sen mnoha hospodyněk:)
O co přesně půjde? Pravidla jsou jednoduchá:
- Na e-mail soutez-electrolux@doblogoo.cz pošlete tři fotografie a recepty moučníků či pečiva, které jste upekli, a napište nám, co byste si se mnou nebo jiným zúčastněným blogerem/blogerkou/novinářkou rádi upekli
- Do e-mailu nezapomeňte napsat vaše kontaktní údaje, uveďte vaše profily na sociálních sítích a určitě nám napište, s kým byste si rádi upekli váš vysněný moučník či pečivo.
- 5 vybraných výherců (hodnotit bude porota na základě originality, nápaditosti a food stylingu všech tří receptů) se zúčastní společného pečení se zapojenými blogery (takže „vedoucí kurzu“ budu buď já, Markéta z Kitchenette, Receptydětem.cz, Meg v kuchyni, nebo Darina Sieglová z Apetitu) v kuchařské škole Electroluxu v Avantgarde a získá také onu multifunkční parní troubu, hurá!
- kompletní pravidla najdete tu
- Jsem na vaše výtvory zvědavá, tak tagujte #UpečteProNěkoho #BakeForSomeone a klidně dejte vědět i mně:)
- soutěž končí 30. dubna, tak hurá do toho, pečte, foťte, vymýšlejte a pak vyberte a pošlete to nej. Stránky soutěže a inspiraci, co a jak najdete tady.
Těším se na vaše pečené dobroty i na kurz – začínáme!
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je podmínkou se účastnit soutěže mít profil na sociální síti.
Ctěla bych soutěžit, nicméně profil nemám.
Děkuji za odpověď. Chvalová
Podle bodu 5.3 v těch podrobných pravidlech mi přijde, že není nutné, jen je to bonus – pokud máte, uveďte. Kdyžtak prosím pro jistotu napište na soutěžní mail, určitě vám odpoví sám organizátor… a preventivně foťte:)
Tak jsem včera večer odeslala a bohužel se mi e-mail vrátil jako nedoručitelný…. adresu příjemce mám správně… :-(. To jsem smutná teď :-(. Markéta.
Tak beru zpět…..měla jsem chybu v adrese…. to jsem ale ňouma, napsat místo electrolux elektrolux !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-), nevadí, tak třeba bude ještě příležitost…:-). Markéta.
Marketko, stejne jim to zkuste jeste preposlat i s vysvetlenim, drzim palce!
Já to přeposlala – manžel mě donutil 🙂 – i s vysvětlením, jakou botu jsem udělala – a stal se zázrak – uznali mi to!!! :-). Mějte se krásně!!!
V některých receptech jsem četla že se těsto stáčí. (Že šlo špatně stočit)Můžete mi prosím napsat o co jde,? Děkuji.
Jiný název pro finální formování. Hekzy je to vidět hlavně u kulatých bochníků – stíčíte je svárem dolů, abyste vytvořila hezky napětí a šev se uzavřel.
ráda bych soutěžila o troubu, ale nechci s nikým péct.. jsem samotářský tip..takže to mám v soutěži smůlu??
Bohuzel uz je po, ale snad neco vymyslime (a Electrolux jeste obcas neco na FB ma:)
DObrý den. Mám velkou prosbu, jestli byste mi poradila právě ohledně trouby Elektolux s funkcí PlusStream. Chci si ji koupit, ale podle návodu a všech informací co jsem našla, je třeba do trouby nalít vodu a vložit chleba do studené trouby a začít zahřívat. Nedojde tedy k odskočení chleba vložením do horké trouby. Pokud bych dala do trouby vodu a bez chleba ji rozpálila na 230st, myslím, že by voda na svém místě nevydržela do doby než jí dám tlačítkem „povel“, aby se odpařila. Máte s troubou osobní zkušenost, jak pečení probíhá? Prodejci mi to nedokáží zodpovědět. Moc děkuji Martina
Dobrý den Martino,
u té nejnižší řady elektrolux s fcí plus steam nefunguje tlačítko plus steam jako povel, ale spíš jako to, aby se nahřálo těleso pod tím „bazénkem“ s vodou. Výrobce to zamýšlí tak, že zapnete tlačítko plus steam a k tomu ten horkovzduch, dáte nahřívat troubu a v okamžíku, kdy je nahřátá trouba, je i rozpálená voda natolik, že se odpaří a po vložení chleba je jí dost, pokud nenecháte tu troubu nahřívat moc dlouho a neodpaří se (ale není problém přidat další). Já to teda používám nadále podobně, jako s plechem dole – doleju si podle poytřeby u vkládání. jediná nevýhoda je, že máme děsně tvrdou vodu, takže doporučuju spíš filtrovanou z konvice, jinak to dělá mapy.
Dobrý den. Moc děkuji za odpověď . Jestli mohu být tak smělá a využít Vaši vstřícnost ještě na jeden dotaz. Nevíte jestli je na pečení chleba možné použit i parní trouby řady Elektrolux např.eob8857aox. U někoho jsem našla nadšené recenze, ale není mi jasné, jestli to neplatí u chleba z droždí a ne z kvásku. Připadá mi, že tam nelze dosáhnout vysokých teplot a že jde spíš o vaření v páře a následné dopečení. Těžká volba. Co byste si koupila Vy?-) A ještě bych Vám chtěla poděkovat .Díky Vám a vašim stránkám už dva roky naše rodina nekupuje chleba a když chci potěšit přátele pozvu je na teplý chléb s máslem;-) Martina