Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Co se stane, když se dostanete do michelinské restaurace v NYC

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Co se stane, když se dostanete do michelinské restaurace v NYC

Mnozí foodies touží zkusit štěstí v gastro byznysu, otevřít si malé bistro nebo aspoň nahlédnout pod poklice michelinským kuchařům. Co se stane, když se to povede a kuchařka s dvouletým absolventským diplomem odjede na zkušenou do zahraničí? O tom, že překvapivě není tak složité dostat se do nejlepších restaurací na světě, jako v nich vydržet, nám vyprávěla Bára Šimůnková, která si během roku a půl v New Yorku vyzkoušela práci ve třech michelinských podnicích.
Jaký je rozdíl mezi stáží a opravdovou prací v kuchyni? Jak se lišila práce v tříhvězdičkové Le Bernardin, vyhlášené a stejně oceněné Per Se a jediné korejské restauraci na světě se dvěma michelinskými hvězdičkami, v Jungsiku? Kde si podkopávali nohy, kde byl největší armádní dril? Proč neusilovat o Michelina, kdy přichází frustrace a vyhoření a jakou dovolenou se Bára regeneruje? Poslechněte si celý rozhovor s Barborou Šimůnkovou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *