Letní horečka

Letní horečka

Odjela jsem. Na Pohodu, za příbuzenstvem, vstříc hudbě, létu, tanci, potu, odřeninám.

Chleba se tu v poslední době příliš neobjevoval. Podlehla jsem totiž závislosti na celožitné hutné kostce, kterou mi bylo skoro trapné v tomto horkém období posílat dál. Teď to chce vzduch, bubliny a bílé pečivo k salátum, které pěkně saje olivový olej a šťávu z rajčat.

Přesně tomu odpovídají (překvapivé!) francouzské, italské a další jižnější chleby. Ze žita jsem přeskočila přímo na Mišáky (Miche, francouzský velký kváskový chléb, obvykle z vícevymletých, tmavších druhu mouky, rustikálnost, neasi). Vyniká trvanlivostí, lehkou kyselostí a karamelovou kôrkou. Upečete jeden dvoukilový pecen čistě z pšeničné mouky a na týden je vystaráno, pořád jako nový. žádné horké sálavé teplo z trouby každý druhý den. Najednou jsem zase tvrdě na pšenici a (a špaldě, drze jsem nahradila v Hamelmanově receptu) a je to fajn. Tak buď počkejte ještě chvilku, nebo hledejte sami.

Ještě se vám z Pohody ozvu, kde se dá najíst, napít, relaxovat – hudební tipy a reportáže z koncertu nasbíráte určitě všude možně jinde, ale kdo ví, třeba i o to budu mít nezdolnou chuť se podělit 🙂  Jak trávíte začátek léta vy? Jezdíte na festivaly?

p.s. Všechno nám vykvetlo. Máta, oregáno, šalvěj, rajčata, bazalka thajská i obyčejná – jak trapně neužitečný je vedle toho takový muškát. A ještě vás pozdravuje mateřídouška.



8 thoughts on “Letní horečka”

  • Ahoj anjelik, máš to tu krásne, som na Teba pyšná, sestrička moja!
    Až otehotniem, budem sem chodiť každý deň, aby malo dieťa dobrú výživu;))) cmuk

  • Sem, sem s receptem! Mé nečinné kvásky sice zdechly na přkrmenost a teď v létě se mi chleba vážně péct nechce, ale ten tvůj pecen vypadá tak nádherně, že bych ho hned celý ohlodala 🙂

  • Jojo, Pohoda, Sázava…jako předkrm Majáles 🙂 Letní bouřky, žlutá limonáda z kelímku, odřená kolena, vyřvané hlasivky, bramboráky a langoše, co vypadají, že už viděli půlku světa. Jojo, to je léto 🙂 Jako budoucí high level metu si představuji Karlovarský festival 🙂
    Housku sem, přesně po něčem takovém pasu! Chleba vyšmejdím, nejsem čekací typ:) A muškát – svatá pravda, v bylinkově úrodném období je mu lépe v lahvi 🙂
    Jinak – KRÁSNÝ šaty, škoda, že ty jsou bez receptu… 🙁 🙂

Napsat komentář: maskrtnica Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *